5 Augustus 2015 is het vuur in mij weer gaan branden

Ik durfde vanaf die dag weer echt zichtbaar te zijn en me kwetsbaar op te stellen.

Hierdoor kan ik nu doen wat ik het allerliefste doe: Mensen helpen om op een authentieke en professionele manier zichtbaar te zijn op LinkedIn, waardoor zij meer klanten aantrekken en meer omzet behalen.

Op een wijkfeest deed ik Paul Simon na
Hier schreef ik een verslag van een hockeywedstrijd

Als kind stond ik het allerliefst op het podium

Het maakte me niet uit met wat. En ik lette er eerlijk gezegd al helemaal niet op of anderen keken of niet. Ik genoot en deed mijn ding. Weeksluitingen op school of, zoals op de foto hier linksonder, een optreden voor een straatfeest. Zelfs toen er een paar kinderen uit de tweede klas een spreekbeurt mochten houden toen de derdeklassers allemaal geweest waren, stond ik vooraan om dit te doen. Ik vond het fantastisch!

Naast op het podium staan, vond ik het heerlijk om te schrijven. Mijn moeder zei altijd: Jij wordt nog eens schrijver. Misschien kwam dat ook omdat ik verzot was op lezen. Regelmatig kwam het voor dat ik op één dag een boek uitlas. Roald Dahl, Paul Biegel, Tonke Dragt, Thea Beckman, Jan Terlouw. Ik heb al hun boeken gelezen.

En toen kwam die perfectionist...

Langzaam werd ik steeds meer een perfectionist. Alles wat ik deed moest absoluut perfect zijn. Óf goed, óf helemaal niet.

Mijn perfectionisme had één voordeel. Ik houd ervan om nieuwe dingen te leren. Ik bijt me helemaal vast in een onderwerp en zorg dat ik er echt álles over te weten kom.

Maar dat perfectionisme weerhield me er bijvoorbeeld van om presentaties te geven aan collega’s op mijn werk. Toch gek dat je, als social media manager,  het doodeng vindt om iets te vertellen over wat jij doet… Hierdoor heb ik best wel wat kansen gemist!

En je kunt je voorstellen dat een moeder die heel streng voor zichzelf is, en niets van wat ze doet goed vindt, geen goed voorbeeld is voor haar kinderen.

5 augustus 2015

Op 5 augustus 2015 was de uitvaart van mijn broertje Sander. Hij was een jaar jonger dan ik. Hij overleed op 39-jarige leeftijd. Sander had een bijzonder leven, met veel ups en helaas ook heel veel downs. Door de manier waarop hij leefde hadden we er geen idee van wie zijn vrienden waren, enkelen uitgezonderd. Zij, de we kenden, waren niet in staat om te spreken tijdens de dienst.

Mijn vader zou een toespraak houden (en man, wat kan hij dat altijd goed) en omdat er verder niemand anders was die zou spreken voelde ik me geroepen, verplicht eigenlijk, om dat ook te doen en dat gevoel werd nog versterk doordat mijn moeder dat ook van me verwachtte. Oh my god, dat voelde als het allermoeilijkste wat ik ooit gedaan had. De lat lag voor mijn gevoel zó onmogelijk hoog.

De dagen voor de uitvaart was ik enorm gespannen. Ik wilde het perfecte verhaal op papier krijgen en ik hoopte dat ik dat, ondanks mijn spanning, rustig en duidelijk verstaanbaar over zou kunnen brengen.

Toen ik de zaal in kwam waar de afscheidsdienst zou plaatsvinden, voelde ik een enorme rust over me heen komen, iets wat ik nog nooit eerder zo intens had ervaren. En het spreken ging super goed. Gek misschien om dat te zeggen over een toespraak op een uitvaartdienst. Na afloop van mijn verhaal klonk er een lang en luid applaus.

Ik kon het toch?! Huh. Ik geloof echt dat er iemand was die me steunde en er doorheen heeft geholpen.

Vanaf dat moment...

…heb ik weer het vertrouwen dat ik voor een groep kan staan. Dat ik mijn verhaal kan vertellen. Het ging niet van de een op de andere dag. Maar door aan die dag terug te denken kon ik steeds de keuze maken om wél voor een groep te staan.

En daardoor kan ik nu doen wat ik het allerliefste doe: Mensen helpen zichtbaar te zijn op LinkedIn! Zodat ook zij die klanten of die baan aantrekken waar ze al zo lang naar smachten.

Nog een paar totaal willekeurige weetjes over mij

Nu ben ik natuurlijk ook erg benieuwd naar jou!

Waar wil jij je klanten het liefst bij helpen? En zijn er dingen op het gebied van LinkedIn waar je op dit moment tegenaan loopt? Laat het me weten, dan plannen we een gratis strategiesessie in.

Laat je gegevens achter door onderstaand formulier in te vullen en je hoort binnen 24 uur van me!