Events op LinkedIn

Sinds vorige week kun je weer events aanmaken op LinkedIn. Nadat deze functie 7 jaar is weggeweest is de optie nu weer terug! Handig wanneer jij een bijeenkomst organiseert of misschien wel een webinar wilt geven.

Op dit moment kun je alleen vanuit een persoonlijk profiel een evenement aan maken. Niet vanuit een bedrijfspagina. Dit betekent ook dat het niet mogelijk is om het aangemaakte event rechtstreeks te adverteren. Uiteraard kun je vanuit je bedrijfspagina een advertentie maken en linken naar het event.

Ook is het op het moment van het schrijven van dit bericht nog niet mogelijk om op events te zoeken. Ik ga er vanuit dat dit een optie is die binnenkort beschikbaar wordt. LinkedIn schrijft zelf:

Note: At this time, the ability to organize an event is being gradually rolled out to all our LinkedIn members. However, anyone can join an event if they receive an invitation from the organizer or an attendee, or from an event that’s been shared by a connection. We’ll be making the experience more widely available soon.

Hoe maak je een event?

Op dit moment zijn events alleen beschikbaar wanneer je de taal van LinkedIn op Engels hebt staan. Binnenkort is het voor alle accounts mogelijk om een event aan te maken. Mocht je nu al aan de slag willen dan adviseer ik je om de taal aan te passen naar Engels. Het is sowieso aan te raden om de taal op Engels te hebben staan. Op die manier kun je eerder van nieuwe features gebruik maken.

Het aanpassen van de taal op jouw profiel doe je als volgt: Klik op “ik” onder jouw profielfoto rechtsboven en kies voor “taal”. Wijzig de “taal voor LinkedIn” naar het Engels.

Stap 1, Het wijzigen van de taal (wanneer het nog niet op “engels” staat)

Ga naar “taal”

En selecteer uit het pull down menu “English”

Stap 2, Het aanmaken van een event

Zorg dat je op “Home” staat. Je hebt links onder nu de optie “Events”.

Wanneer je op de plus naast “Events” klikt verschijnt er een pop-up venster waar je alle gegevens van je event kunt invullen.

Afmetingen van de afbeeldingen:
Afmeting afbeelding event: 4:1 | 1920 x 480 pixels
Afmeting profiel afbeelding: 180×180 pixels

Vul de overige gegevens in. Je kunt een link toevoegen naar jouw website waar mensen eventueel meer informatie over het event kunnen vinden of waar ze een ticket kunnen kopen.

Vervolgens heb je de event settings waar je kunt kiezen of jouw event openbaar of privé is. Wanneer je voor een privé event kiest kun je nog aangeven of genodigden zelf mensen uit hun netwerk kunnen toevoegen aan het event.

Tot slot klik je op “Create” en voilà, je evenement is aangemaakt. Nu is het tijd om deelnemers uit te nodigen en jouw volgers te laten weten dat dit hét evenement is waar je bij moet zijn!

Mijn event is aangemaakt, wat nu?

Tijd om jouw connecties uit te nodigen voor dit event, het evenement te delen met jouw netwerk! Je kunt ook berichten plaatsen in het event om deelnemers te enthousiasmeren.

De pagina die je ziet nadat je het event hebt aangemaakt kan verwarrend zijn. Er staan een aantal dubbele items op. 3 Die alleen zichtbaar zijn voor jou en 3 die voor iedereen zichtbaar zijn. Dit laatste betekent dat iedereen jouw evenement kunt delen met hun netwerk, mensen kan uitnodigen (niet wanneer het een privé evenement is en je hebt aangeven dat deelnemers niemand mogen uitnodigen) en een bericht in het event kan plaatsen.

Invite connections = Invite → Hiermee kun je personen uit jouw netwerk uitnodigen.
Share event = Share → Met deze 2 opties kun je het event delen met jouw netwerk.
Post = Start a conversation in this event → Hier kun je deelnemers aan het event enthousiasmeren, vragen stellen etc.

Hoe cancel of verwijder ik een event?

Wanneer je per ongeluk verkeerde informatie in jouw event hebt gezet dan kun je dat helaas niet wijzigen. Dan kun je dat altijd nog wijzigen. Je kunt echter een publiek event niet meer privé maken en andersom.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een evenement moet cancelen. Dat kan uiteraard. Deelnemers krijgen een bericht dat het evenement gecanceld is. Je kunt het evenement pas 7 dagen nadat je het hebt gecanceld helemaal verwijderen. Op het moment van verwijderen zal ook echt alles van het evenement verwijderd worden.

[content_block id=33537]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Herken je dit? Je bent actief op social media. Maar het levert je geen klanten op.

Mijn naam is Barbara Langendoen, social media specialist.

Ik help ondernemers om zonder hoofdpijn zichtbaar te zijn op social media, zodat zij meer klanten aantrekken.

Wil jij ook meer zichtbaar zijn?

2 reacties op “Events op LinkedIn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *