Help! Ik kan mijn Facebook berichten niet meer inplannen.

De afgelopen weken las ik meer en meer paniek berichten van mensen die hun berichten niet meer kunnen inplannen op de manier waarop zij gewend zijn.

Normaal gesproken maak je je bericht op Facebook en dan klikte je onder dat bericht op inplannen. En kon je een bericht voor een later moment inplannen. Sinds september hoor ik al om mij heen dat heel veel mensen hier problemen mee hebben. Eerst werd nog gedacht dat het een bug was. Maar dat blijkt nu niet zo te zijn. De manier van content inplannen zoals je gewend was verdwijnt definitief. Maar er zijn twee oplossingen, die net zo eenvoudig werken als voorheen. Dit geldt echter alleen voor desktop. Wanneer je op mobiel een bericht wil inplannen dan doe je dat met de app “Pagina beheer”.

Optie 1 via Publicatietools

Op de afbeelding hieronder zie je de nieuwe layout van Facebook. Mocht je deze nog niet hebben, dan zitten de knop publicatiepools rechts boven onder “maken”. Ik laat je in 3 stappen zien hoe je via de publicatietools een bericht maakt en kunt inplannen. Mijn voorkeur gaat echter uit naar optie 2 omdat ik denk dat de publicatietools op termijn ook zullen verdwijnen.

Ga naar Publicatie tools.
Click op “maken”
En vervolgens kun je via het pijltje naast nu delen je bericht inplannen.

Optie 2 Creator Studio

Of te wel Studio voor makers, sorry, ik krijg het bijna mijn strot niet uit. Studio voor makers biedt alle hulpmiddelen die je nodig hebt om effectief content te plaatsen en inhoud te beheren voor al je Facebook-pagina’s en Instagram-accounts. Dit is ook de reden dat ik van mening ben dat naast het inplannen op de timeline ook de publicatietools zullen verdwijnen.

Iedereen die een pagina beheert, kan Creator Studio gebruiken.

Waar vind ik Creator Studio?

Sinds Facebook is begonnen met het uitrollen van het nieuwe design op desktop is het verwarrend hoe de studio voor makers te openen. Soms zie ik wanneer ik op mijn pagina sta links de link naar de studio in het menu, en dan is dat ineens weer verdwenen.

Wat tot nu toe altijd werkt is de volgende url: https://business.facebook.com/creatorstudio. De link anders vermoeden maar je hebt géén bedrijfsaccount nodig om studio voor makers te gebruiken.

Klik rechtsonder op de plus en kies voor bericht maken.
Nadat je een bericht gemaakt hebt, kun je het inplannen door op de pijl naast Publiceren te klikken.

In onderstaande video leg ik je stap voor stap uit hoe je berichten kunt inplannen.

Wat vind jij van deze nieuwe ontwikkelingen op Facebook? Ik ben benieuwd naar jouw mening!

Wil jij succesvol zijn op LinkedIn, maar heb je geen zin om het allemaal zelf uit te vogelen?

Doe dan mee met mijn Workshop Succes met LinkedIn op 18 maart.

 

Lees meer