Hoe laat je jouw profielfoto opvallen op LinkedIn?

Wanneer je over de tijdlijn van LinkedIn scrolt, valt je dan iets op? Nee? Nou dat is precies wat ik bedoel. Over het algemeen zie je dat de profielfoto’s op LinkedIn niet echt de aandacht trekken. Ze knallen niet van het scherm af, zeg maar.

Heel af en toe komt er eens een profielfoto voorbij die écht opvalt. Dit komt bijna altijd door de achtergrondkleur die gebruikt wordt. 

Wanneer je een expert bent in Adobe Photoshop is het geen enkel probleem voor je om deze achtergrond aan te passen. Wanneer je dat niet bent, lees dan even verder. Ik geef je drie manieren waarop je dit voor elkaar kunt krijgen.

Manier 1: remove.bg

Ga naar www.remove.bg en upload jouw profielfoto waarvan je de achtergrond wilt aanpassen.

Klik vervolgens op edit.

Je kunt hier een achtergrond kiezen (1) Of een eigen achtergrond uploaden en gebruiken (Select Photo). Ook kun je ervoor kiezen om de achtergrond minder scherp te maken door een van de opties bij 2 te selecteren. 

Ik zou er zelf niet voor kiezen om een achtergrond afbeelding toe te voegen. Persoonlijk ben ik meer een voorstander van een effen kleur als achtergrond. Klik hiervoor op 3.

Kies een van de kleuren die in de blokjes staan of kies iedere andere kleur door op het vlak rechtsboven te klikken en een kleurcode in te geven. Die van een van de kleuren die je op je website gebruikt bijvoorbeeld.

Wanneer je tevreden bent klik je op download en kun je de afbeelding uploaden als profielfoto op LinkedIn.

Manier 2: Canva

Ook in mijn favoriete tool om afbeeldingen voor social media te maken is erg geschikt om jouw afbeelding aan te passen. Ga naar www.canva.com en volg de stappen hieronder.

Klik rechtsboven in je scherm op “een ontwerp maken”.

Kies voor “Aangepast formaat” vul 600 x 600 in en klik op “Nieuw ontwerp maken”.

Er wordt een blanco werkblad geopend. Ga naar “elementen”, scroll wat naar beneden naar “lijsten”. Klik daarop en klik op de ronde lijst. Deze wordt nu op jouw werkblad geplaatst. 

“Pak” een van de hoeken en maak de cirkel groter. Zorg dat er een goede rand overblijft. Want dit is de rand die straks zichtbaar is op LinkedIn. Je kunt hier spelen met de dikte van de rand. En kijken wat jij het mooist vindt.

Tot slot klik je met de muis op de cirkel en sleep hem zodanig dat hij precies in het midden staat. Je weet dat dit zo is, wanneer er een horizontale en verticale paarse lijnen in de cirkel verschijnen.

Nu ga je naar “uploads” in het menu links en klik op “Upload media”. Selecteer je profielfoto en upload hem naar Canva. Sleep nu je profielfoto naar de cirkel. De cirkel wordt nu gevuld met jouw profielfoto. Door op jouw foto te dubbel klikken in de cirkel kun je hem nog positioneren of groter maken.

De laatste stap om de foto te bewerken is een achtergrond kiezen die bij jou en jouw bedrijf past. Ga hiervoor naar “achtergronden” in het menu links. Je kunt allerlei achtergronden kiezen. Gouden glitters, vuurwerk, noem maar op. Zoek en gij zult vinden… Wanneer je op het pallet klikt kun je nog een kleurcode ingeven en deze selecteren. 

Tot slot kun je de afbeelding downloaden (knop rechtsboven in beeld)en gebruiken op LinkedIn.

Manier 3: Profile Picture Maker

Deze tool vind ik het leukst! Je hebt zo veel leuke grafische opties! En je kunt óók nog een gave achtergrond afbeelding downloaden in dezelfde stijl. Ga naar pfpmaker.com

Het spreekt heel erg voor zich. Klik op de grote groene knop en selecteer jouw profielfoto. En upload hem naar deze website.

Het kan zijn dat je, net als bij het voorbeeld hieronder, ziet dat de achtergrond bij jouw haar niet zo goed eruit ziet. Mocht dat bij jou het geval zijn dan kun je beter eerst de achtergrond van jouw profielfoto verwijderen via remove.bg.

 

Scroll maar eens op en neer en kijk eens naar alle opties die er zijn. Klik op “Colors” om nog meer opties te zien. Je kunt een gradient kiezen, een effen kleur, een kleur code ingeven of een van de andere opties onderaan bekijken.

Wanneer je de optie hebt gekozen die jou het meest aanspreekt kun je hem gaan downloaden door op de groene pijl te klikken wanneer je met je muis over de afbeelding beweegt. 

Maar! Vergeet niet om ook eens op het oogje te klikken. Je krijgt dan nog hele leuke opties voor achtergronden die je kunt downloaden. Deze achtergronden zijn exact in de gekozen kleur voor je profielfoto.

De achtergrondafbeelding kun je later nog bewerken in bijvoorbeeld Canva. Denk aan het toevoegen van een pakkende tekst of een “call to action”.

Wanneer jij je profielfoto aanpast met een profielfoto gemaakt via een van de opties hierboven weet ik zeker dat je veel meer aandacht trekt en mensen eerder geneigd zijn om door te klikken. Zorg er ook voor dat de koptekst ook aanspreekt, want mensen willen wel kunnen zien waar je van bent. 

Dus je profielfoto vangt de blik van de mensen in de tijdlijn op LinkedIn, maar de tekst moet dan uiteraard mensen aanspreken zodat ze ook écht gaan klikken. En wanneer je vervolgens met jouw profiel een goede indruk maakt, dan zul je zien dat er meer en meer mensen jou een berichtje sturen om eens te informeren hoe jij hun kunt helpen.