Hoe stuur je – zónder premium account – een bericht via LinkedIn naar mensen die géén connectie zijn?

Soms wil je iemand waar je nog niet mee verbonden bent een berichtje sturen via LinkedIn. Je vindt het net te veel van het goede om meteen een connectieverzoek te sturen om daarna jouw bericht te sturen. 

Dit lijkt in eerste instantie niet mogelijk. Maar er zijn een paar manieren voor om dit voor elkaar te krijgen zonder dat je meteen hoeft over te stappen naar een betaald account. 

Zoek het e mail adres op

Als je het profiel bij iemand bezoekt, dan is de kans groot dat je daar een e-mail adres kunt vinden. Vaak bij de contactgegevens en soms iets naar beneden op het profiel in de samenvatting.

InMails

Wist je dat wanneer de persoon die jij een bericht zou willen sturen een betaald account heeft op LinkedIn dat je deze persoon dan een bericht kunt sturen zonder dat je verbonden bent? 

Je herkent mensen met een betaald account meestal aan het goudkleurige LinkedIn icoon achter hun naam. Dit is een onderdeel wat je uit kunt zetten. Dus laat je niet misleiden wanneer het icoon er niet staat. Wanneer er “Bericht” staat naast de knop Connectie maken kun je een bericht sturen.

Via groepen

Wanneer je lid bent van groepen op LinkedIn, kun je iedereen in de groep een bericht sturen. Tot een maximum van 30 berichten per maand. 

Het is om deze reden slim om lid te worden van groepen waar jouw ideale doelgroep ook lid van is. Kijk eens op het profiel bij bestaande klanten. Zijn er groepen waar zij lid van zijn, die ook voor jou interessant kunnen zijn?

Om de groepen te vinden waar iemand lid van is ga je als volgt te werk: Ga naar het profiel van de betreffende persoon, scroll helemaal naar beneden totdat je bij “Interesses” komt. Klik op alles weergeven.

Klik op “groepen” om de lijst van groepen te krijgen waar deze persoon lid van is.

Bericht maar geen connectie 5

Bericht sturen via een groep

Wanneer je lid bent van een groep op LinkedIn kun je mensen in deze groep een bericht sturen. Wanneer je op “home” bent (het huisje in de balk bovenaan) dan scroll je iets naar beneden totdat je links de groepen ziet waar je lid van bent.

 Selecteer de groep waar het om gaat.

Klik linksboven bij “leden” op “Alles weergeven”,

Je krijgt nu een overzicht van alle mensen die in deze groep zitten. Met achter hun naam een knop “bericht”. Wanneer je op die knop klikt kun je hen een bericht sturen.

Doe er je voordeel mee. Maar let op. Ga niet zomaar iedereen spammen. Dat heeft geen zin. Ga ook niet meteen iets verkopen in een bericht. Dat werkt totaal niet. Probeer een relatie op te bouwen. Wanneer de persoon reageert kun je hem of haar een connectie verzoek sturen. Mochten ze op dat moment nog niets van je willen, dan zien ze in ieder geval wat van jouw bijdragen in hun tijdlijn voorbij komen in de komende dagen.