Hoe voeg je een What’s App button toe aan jouw Facebookpagina?

Jay! Sinds vandaag heb ik de mogelijkheid om een What’s App button aan mijn Facebookpagina toe te voegen. Uiteraard gaat dit ten koste van een van de andere Call To Action (CTA) button opties. Je leest hier meer over in mijn post: Hoe voeg je 2 CTA buttons toe aan mijn Facebookpagina.

De What’s App button lijkt me zeer geschikt voor ondernemers die geen website hebben. Bijvoorbeeld coaches of trainers. Zij kunnen de bel me knop vervangen door What’s App. Mensen zijn tegenwoordig veel meer terughoud om te bellen. What’s App kan een laagdrempelig alternatief zijn.

Zelf weet ik nog niet of ik deze knop laat staan. Ik vind het ook fijn om mensen naar mijn landingspagina voor mijn LinkedIn checklist te leiden. Wanneer ik besluit de knop te laten staan, dan moet ik sowieso mijn header aanpassen. Hieronder laat ik je zien hoe je de What’s App button toevoegt. En het gaat op een net wat andere manier dan dat je zou denken.

Ga naar Instellingen en kies vervolgens rechtsonder voor What’s App. Vul jouw gegevens in om What’s App aan Facebook te koppelen.

Je krijgt nu een pop-up waar je jouw verificatiecode moet invullen die je via een What’s App berichtje op jouw telefoon krijgt.

Vervolgens krijg je de vraag om de What’s App knop toe te voegen.

Wanneer je hier voor kiest dan wordt de CTA knop die je eventueel al onder de header van je pagina had staan vervangen door een What’s App button.

Er is nog een andere plek waar je je What’s App gegevens kan laten zien. Namelijk in de info sectie.

Wanneer je daar jouw nummer voor What’s App ook wil laten zien. Dan ga je nog een keer naar instellingen – What’s App. Onder aan de pagina zie je nu 2 schuifjes die je aan of uit kunt zetten. Een voor de knop en een voor jouw What’s App nummer in de info sectie.

Je hebt dus ook de optie om jouw nummer alleen in de info sectie te laten zien. Persoonlijk vind ik het jammer dat er geen optie is om de Messenger knop te vervangen door de What’s App knop. Na het schrijven van deze blogpost weet ik wat ik doe. Voor nu pas ik mijn instellingen zo aan dat mijn What’s App nummer bij de info sectie komt te staan en mijn knop onder de header “Meer Informatie” blijft. Waar kies jij voor? Laat het me weten!

Wil jij succesvol zijn op LinkedIn, maar heb je geen zin om het allemaal zelf uit te vogelen?

Doe dan mee met mijn Workshop Succes met LinkedIn op 18 maart.

 

Lees meer