Nieuwe LinkedIn-updates: februari 2025

Ook in februari zijn er heel wat interessante zaken aangepast op LinkedIn. Wanneer jij bijvoorbeeld zichtbaar wil zijn, dan zitten er hele leuke aanpassingen bij die je helpen om meer inzicht te krijgen in hoe goed je zichtbaar bent. Dan weet je in ieder geval dat je het niet voor niets doet allemaal.

Ik heb maar liefst zeven updates voor je die ik met je wil delen. Er waren meer updates, maar die hebben naar mijn mening wat minder impact. Zoals bijvoorbeeld het toevoegen van icoontjes aan groeien. Of de puntjes die zijn toegevoegd aan de banner-sliders bij premiumaccounts, zodat je beter ziet dat het om een slider gaat en dat je eventueel een slide kan selecteren die je op dat moment wil zien. Heb ik er toch twee met je gedeeld.

Laten we het over de echte updates hebben.

Update nummer 1: Nieuwsbrief statistieken

Misschien heb je die al voorbij zien komen. Deze gaat over de statistieken van de nieuwsbrief. Naast dat je kunt zien hoe vaak een nieuwsbrief is geopend, kun je nu ook zien hoeveel abonnees van de nieuwsbrief een e-mail hebben gekregen voor deze nieuwsbrief en welk percentage van deze ontvangers de mail ook daadwerkelijk geopend heeft.

Dat is handige informatie om te leren hoe je bijvoorbeeld een sterke titel schrijft, want het onderwerp van de e-mail is de titel van je nieuwsbrief.

Update nummer 2: Waar word je gezien en opgemerkt?

Wanneer je op je profiel naar statistieken gaat en klikt op vermeldingen in zoekopdrachten, dan zie je daar niet meer alleen maar de vermeldingen in zoekopdrachten, maar ook hoe vaak in ieder geval jouw profielfoto en jouw koptekst gezien is.

En het reageren op updates werkt, want daar komen de meeste mensen in aanraking met mijn profiel. En je begrijpt dat hoe meer mensen mijn profielfoto en mijn koptekst zien, hoe meer mensen in absolute zin doorklikken naar mijn profiel en hoe meer kansen dat weer geeft op gesprekken en eventueel nieuwe klanten.

Update nummer 3: Comment statistieken 

Deze updates luit mooi aan op de vorige.

LinkedIn laat zien hoe vaak jouw comment op een update is getoond, hoeveel impressies die heeft gehad. Dit zijn helaas geen unieke weergaven en ook wanneer jij zelf je eigen comments ziet, wordt die meegeteld bij de impressies.

Het enige nadeel is dat deze statistieken in geen enkel dashboard terugkomen, dus je zult echt per keer dat jij een reactie hebt gegeven, moeten kijken in die reactie zelf hoe vaak die gezien is.

Als jij meerdere malen per dag reageert op updates, dan is dat niet bij te houden. Maar desalniettemin denk ik dat het een hele mooie toevoeging is.

Maar of het echt inzicht geeft? Het gezien worden van een comment staat of valt met:

  • Hoe goed de update het doet waar jij onder gereageerd hebt.
  • Hoe snel jij reageert op die update.

Stel dat jij een update voorbij ziet komen in jouw tijdlijn die twee weken geleden is geplaatst en je reageert daaronder, dan kan ik me voorstellen dat die reactie niet zoveel impressies heeft. Maar als jij binnen een minuut reageert nadat een update geplaatst is en die update gaat vervolgens viral, dan komt jouw comment ook wel heel vaak voorbij bij de mensen.

Als dat zo is, zegt dat wat minder over de kwaliteit van de comment. Maar aan de andere kant wordt jouw comment ook als een soort van update gedeeld met mensen waar jij mee verbonden bent.

Aanpassing nummer 4: Meer controle over jouw feed

Er wordt op dit moment een update uitgerold waarmee je nog meer controle hebt over hoe je feed eruitziet.

Je kunt straks kiezen om alleen updates van mensen uit je eigen netwerk te zien of om te kiezen voor alles. En dan heb je de tijdlijn zoals die nu al is.

De optie “uit je eigen netwerk” spreekt voor zich. Deze laat de updates zien van mensen waar jij mee verbonden bent, mensen die je volgt en de updates van bedrijven die je volgt.

En wanneer je voor “alles” kiest, zoals ik net zei, dan blijft jouw tijdlijn zoals hij nu is. De knop waar je mee kon aangeven of de meest relevante updates of de meest recente updates getoond moesten worden, gaat vervolgens weer verdwijnen.

Dat kun je alleen nog maar gaan aanpassen in de instellingen.

En helaas voor veel mensen: je voorkomt met geen enkele optie dat advertenties uit de tijdlijn verdwijnen. Die zullen altijd blijven bestaan.

Update nummer 5: Nieuwe video features

Deze update = gaat over de nieuwe video features en het feit dat je binnenkort eenzelfde ervaring krijgt voor wat betreft video als dat dat nu op de telefoon al het geval is.

Fullscreen video komt bijvoorbeeld ook naar de desktopversie van LinkedIn, net als video’s voor jou.

Hier maakte ik al een video over. Wanneer je precies wilt weten wat deze video aanpassingen zijn, dan bekijk je hem hier.

Update nummer 6: Mijlpalen worden visueel aantrekkelijker

Zoals je ongetwijfeld weet, gaat het op LinkedIn om kennis delen en de interactie met elkaar aangaan. Door te reageren op elkaars updates en door via de DM gesprekken met elkaar te hebben.

Dat is een van de redenen waarom LinkedIn de updates betreffende mijlpalen visueel aantrekkelijker heeft gemaakt. Deze zouden meer moeten uitnodigen voor mensen om op te reageren.

En last but not least…

 Update nummer 7: Een 5e optie in de polls

Wanneer je een poll plaatst op LinkedIn, dan kan het zijn dat je tegenwoordig in plaats van vier antwoordmogelijkheden tot vijf antwoordmogelijkheden kan kiezen.

Of het echt wat toevoegt, dat weet ik niet. Het is in ieder geval een optie die ik al bij meerdere mensen voorbij heb zien komen.

En zoals altijd: het kan even duren voordat je over een bepaalde optie beschikt. Het kan ook zo zijn dat, nog voordat LinkedIn goed en wel klaar is met het uitrollen van een bepaalde feature, die alweer net zo snel verdwenen is als dat die gekomen is.

En het is niet zo dat LinkedIn hier altijd even duidelijk over communiceert, zullen we maar zeggen.

Nou, dit was hem weer. Dank je voor het lezen! En laat me weten wat je van deze updates vindt. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust. Ik antwoord altijd.