Tip: Test je profielfoto

Het maakt niet uit welk social media platform je gebruikt. Ze vragen allemaal om een profiel foto. Nu kun je daar natuurlijk iets geks neerzetten, maar wanneer je social media inzet om jouw bedrijf te laten groeien, draagt alles wat je op social media doet bij aan jouw personal branding.

Het maakt daarvoor niet uit of je een account wel of niet zakelijk inzet. Wanneer iemand op jouw naam googled en zij komen vreemde foto’s van jou tegen, is dat geen reclame voor je. Natuurlijk maakt het uit met welk doel je op een bepaald platform zit. En naar gelang het doel en platform kan jouw foto anders zijn. Je hoeft natuurlijk niet helemaal “strak in het pak” op de foto voor een privé account op Facebook. Maar wanneer je daar bijvoorbeeld foto gebruikt waarop jij nogal schaars gekleed bent, kan dat een slechte indruk achterlaten bij een potentiële klant of werkgever.

Je foto laten toetsen door anderen

Maar hoe weet je nu écht hoe je overkomt op de foto? Niet. Ik dacht zelf altijd een hele leuke, goede profiel foto op LinkedIn te hebben. Maar toen ik naging wat anderen van mijn foto vonden, kwam ik bedrogen uit.

Nu denk je wellicht dat je mensen in jouw omgeving moet vragen wat zij van jouw foto vinden. Dat kan natuurlijk altijd, maar is misschien een gedoe. Ik zou hen daar niet mee willen lastig vallen. En de vraag is nog maar of je een echt objectief antwoord krijgt.

Er is een andere manier. Photofeeler. Hier kun jij jouw profielfoto door willekeurige mensen laten toetsen.

Hoe werkt het?

  1. Ga naar www.photofeeler.com
  2. Maak een account aan of koppel je Facebook of LinkedIn account.

Starten van een test

3) Je kunt nu een foto uploaden of een foto ophalen vanaf Facebook of LinkedIn.

4. Geef vervolgens aan in welke categorie je de foto wil testen.

5) In dit geval koos ik voor Business. In de volgende stap voeg je jouw functie toe (in het Engels).

6. Je bent nu bijna klaar om de test te starten. Je kunt kiezen voor “Karma”. Dat betekent dat je door zelf te stemmen karma opbouwt waardoor mensen op jouw foto kunnen gaan stemmen. Je kunt er ook voor kiezen om voor het stemmen te betalen. Ik vind dat nogal prijzig, karma is zo verdiend. En soms nog grappig ook….

Ik koos voor karma, en moet nu op een aantal foto’s gaan stemmen om stemmen op mijn eigen foto te verdienen.

Karma verdienen

7. Ga boven in de menubalk naar “vote”, en kies een categorie waarin jij zou willen stemmen.

8. Je vult nog een paar gegevens in.

9. En je kunt stemmen. Je ziet na een foto of 10 dat jouw karma van “none” naar “medium” verandert. Wanneer je verder gaat met stemmen zal het systeem aangeven dat je karma maximaal is. Dan kun je stoppen met stemmen. Later kun je eventueel jouw karma weer aanvullen, wanneer je vindt dat je nog meer stemmen op jouw foto wilt. Of dat je een nieuwe test wil uitvoeren met een nieuwe foto.

Stemmen maar!

De resultaten

Ik heb drie foto’s getest. Het resultaat verraste me. En ik weet het, ik ben eigenwijs, en heb mijn foto nog niet aangepast….. Dit komt omdat de meest rechtse foto het beste op mijn site past en ik het liefst overal een zelfde foto wil gebruiken voor de herkenbaarheid.

1. Ga naar “My Tests” rechtsboven.

2. Klik op (een van) de foto(‘s) om specifieke resultaten van de test te zien.

3. Mensen laten soms ook nog een reactie in tekst achter. Dit kan interessant zijn om te lezen.

Vond je dit een handige tip en vind je het fijn om een PDF met alleen de instructie te downloaden. Klik dan hier.

Wil jij succesvol zijn op LinkedIn, maar heb je geen zin om het allemaal zelf uit te vogelen?

Doe dan mee met mijn Workshop Succes met LinkedIn op 18 maart.

 

Lees meer